Paardencoaching

Wat is nou eigenlijk Paarden coaching? Daarvoor is het nodig om wat te weten over de bijzondere eigenschap van een paard.

Een paard is een prooidier en leeft in een kudde. Om in geval van gevaar met de hele kudde te kunnen vluchten, zal de hele kudde in een gezonde staat moeten zijn. Daarom heeft elk prooidier de eigenschap om andere kuddegenoten te scannen. Zo zijn ze altijd op de hoogte van zwakke punten binnen de kudde en hebben ze meteen door wanneer een kuddegenoot gevaar ziet of bemerkt.
Paarden nemen ook spanningen van elkaar over.
Aangezien een paard in het hier en nu leeft zal hij nooit lang spanningen vasthouden, maar hij zal deze via een natuurlijke manier af laten vloeien.

Als je als mens in de kudde stapt, maak je deel uit van de kudde en zal het paard ook jou scannen. Het paard zal jouw innerlijke energieën aanvoelen en daarop reageren door te spiegelen. De coach zal benoemen wat het paard aangeeft. Zo kunnen er gevoelens of gebeurtenissen uit het onderbewustzijn boven komen. Op deze manier leer je jezelf beter kennen en zal je zelfbewuster worden, zodat je eventuele vragen en problemen waar je tegen aanloopt beter kunt beantwoorden.
Paarden coaching kan je dus heel goed helpen om wat zelfbewuster te worden waardoor je ook weer zelfverzekerder wordt.

Coaching met behulp van paarden kan ook heel goed toegepast worden bij bijvoorbeeld een burn-out of PTSS. Door contact te maken met het paard kunnen er gebeurtenissen loskomen die ver weg gestopt zijn, maar die wel voor blokkades zorgen. Wanneer je je bewust bent van deze gebeurtenissen kun je er ook wat mee doen.

Het spiegelen van paarden kan ook gebruikt worden bij ouders van kinderen met een hulpvraag.
Ook bij ASS, ADHD en andere diagnoses kan paarden coaching heel verhelderend werken. Deze kinderen zijn erg gevoelig voor lichaamstaal en reageren minder op taal. Doordat het paard de ouder spiegelt, wordt deze zich bewust van hetgeen dat hij/zij zegt met zijn lichaam. Dit komt vaak niet overeen met wat diegene zegt door middel van taal.

Ook voor de kinderen en tieners zelf werkt paarden coaching positief. Het paard en het kind zullen op elkaar gaan reageren. Hierdoor zullen eventuele remmingen of problemen eerder aan het licht komen. Het is tenslotte bekend dat omgang met dieren, kinderen kunnen helpen om zich te uiten. Daarnaast zal het paard ook gaan spiegelen waar weer waardevolle informatie uit voort kan komen.

Met paarden coaching kunnen paarden ook ingezet worden bij teambuilding activiteiten. Een paard geeft goed aan wie de leider is binnen een team en hoe er leiding wordt gegeven. Ook de communicatie binnen een team kan met behulp van paarden coaching bekeken worden. Straal jij met je lichaamshouding uit wat je wil zeggen?

Paarden coaching is er ook voor mensen die niets met paarden hebben. Er wordt altijd gebruik gemaakt van betrouwbare paarden en de coach zal altijd extra waakzaam zijn bij wat er in de nabijheid van het paard gebeurd. De kinderen komen alleen in contact met shetlander pony’s. Deze zijn wat kleiner en hebben voor kinderen een hoog “aai” gehalte.

Voor meer informatie of tarieven, neem dan contact met ons op!