Paardencoaching

Wat is paarden coaching?
Wat is nou eigenlijk paarden coaching? Daarvoor is het nodig om wat te weten over de bijzondere eigenschappen van een paard.
Een paard is een prooidier en leeft in een kudde. Om in geval van gevaar met de hele kudde te kunnen vluchten, zal de hele kudde in een gezonde staat moeten zijn. Daarom heeft elk prooidier de eigenschap om andere kuddegenoten te screenen. Zo zijn ze altijd op de hoogte van zwakke punten binnen de kudde en hebben ze meteen door wanneer een kuddegenoot gevaar ziet of bemerkt.
Paarden nemen ook spanningen van elkaar over. Dit is handig binnen de kudde want daardoor kan soms lichamelijke spanning bij een ander paard, waardoor er blokkades ontstaan, weg genomen worden waardoor ze bij elkaar als hele kudde kunnen vluchten.
Aangezien een paard in het hier en nu leeft zal hij nooit lang spanningen vasthouden, maar hij zal deze via een natuurlijke manier af laten vloeien.

Waarom een paard als coach?

Als je als mens in de kudde stapt, zullen de paarden gelijk jouw energie gaan screenen. Ben jij veilig of ben jij gevaar?
Hier maken wij als coach gebruik van.
Het paard zal jouw innerlijke energieën aanvoelen en daarop reageren door te spiegelen. De coach zal benoemen wat het paard aangeeft. Zo kunnen er gevoelens of gebeurtenissen uit het onderbewustzijn boven komen. Op deze manier leer je jezelf beter kennen en zal je zelfbewuster worden, zodat je eventuele vragen en problemen waar je tegen aanloopt beter kunt beantwoorden.

Daarnaast zal het paard ook bij jou spanning weg nemen.
Paarden coaching kan je dus heel goed helpen om wat zelfbewuster te worden waardoor je ook weer zelfverzekerder wordt.

     

“Ontmoet het paard, vind je zelf!”

Wat kunnen de paarden voor jou betekenen?

Paarden coaching kan ingezet worden wanneer je meer inzicht wilt krijgen in je zelf. Zelfbewustzijn dus.

Dit kan zijn omdat je tegen blokkades aanloopt of een laag zelfbeeld hebt en niet weet waar dit vandaan komt.

Maar ook bij andere meer specifieke problemen zoals een Burn-out of PTSS

Door contact te maken met het paard kunnen er gebeurtenissen loskomen die ver weg gestopt zijn.
Zo ver dat je eigenlijk de gebeurtenissen niet meer weet maar je ervaart wel de blokkades die bij bepaalde triggers voor problemen zorgen zoals angst aanvallen of depressie.
Door naar de blokkades in je lichaam toe te gaan wordt je ze bewust en kan je er ook wat aan doen.

Paarden coaching kan ook helpen om duidelijkheid te brengen binnen systemen.
Iedereen maakt deel uit van een systeem. En onjuistheden of gebeurtenissen binnen een systeem voelen paarden heel goed aan.
E.v.t. blokkades die voortkomen uit een systeem kunnen zo zichtbaar worden.

Bij problemen binnen relaties kunnen ook de paarden duidelijk zijn. ze spiegelen en laten zien wat jou lichaamshouding met de ander doet. Paarden kennen onze taal niet maar lichaamstaal des te beter.

Paarden kunnen ook ingezet worden bij teambuilding activiteiten.
Een paard geeft goed aan wie de leider is binnen een team en hoe er leiding wordt gegeven.
Ook de communicatie binnen een team kan met behulp van paarden coaching bekeken worden. Straal jij met je lichaamshouding uit wat je wil zeggen?

Mamuk Paarden coaching is voor er alle mensen. Ook als je niets met paarden hebt.
Er wordt altijd gebruik gemaakt van betrouwbare paarden en de coach zal altijd extra waakzaam zijn bij wat er in de nabijheid van het paard gebeurd.

Voor meer informatie of tarieven, neem dan contact met ons op!