Creatieve coaching

Ooit wel eens geschilderd tussen de paarden?
Bij Mamuk kan dat! Maar het hoeft niet.

Creativiteit is voedend en verhelderend. creativiteit wekt moed, vrijheid en inspiratie op, die het gemakkelijker maken om oude patronen op een leuke, positieve en veilige manier te doorbreken.
Ieder mens heeft een innerlijk met gevoelens, ervaringen, gedachten en wensen.
Door te schilderen of te tekenen word dit innerlijk zichtbaar.
Gevoelens en emoties zijn soms moeilijk onder woorden te brengen. Deze non-verbale methode kan dan uitkomst bieden om op een andere manier te communiceren.

Door helend tekenen en schilderen, maar ook andere creatieve vormen zoals beeldhouden en boetseren, wordt het intuïtieve vermogen aangesproken, waardoor onbewuste innerlijke processen duidelijk worden.
Op deze manier wordt er aan de persoonlijke ontwikkeling gewerkt.

Het tekenen en schilderen vanuit je eigen innerlijk brengt niet alleen duidelijkheid uit je onderbewuste naar boven maar kan ook een positieve helende werking hebben op je gezondheid.
Het is bewezen dat werken met kleuren positieve effecten kan hebben op de mens. Elke kleur heeft zijn eigen betekenis en de keuze voor een bepaalde kleur heeft dan ook een doel.

Maar ik kan helemaal niet tekenen zullen velen zeggen.
Iedereen kan tekenen en schilderen!
Het gaat namelijk helemaal niet om het resultaat maar het gaat om het proces.
Daarnaast mag je tekening ook lekker abstract zijn zolang hij maar uit je zelf komt.
En niet te vergeten, schilderen en tekenen is heel erg rustgevend en zet spanningen en stress even aan de kant.

Bij Mamuk zijn er voor creatieve coaching twee mogelijkheden;

Intuïtief schilderen lekker buiten tussen de paarden.
Na een coaching sessie met de paarden gaan we lekker aan de slag om ons gevoel wat de sessie met zich mee bracht, beeldend te maken. Hierdoor is het ook heel goed mogelijk om positieve gedachten die boven zijn gekomen bij de coaching met het paard te ankeren.
En als het even mogelijk is zullen de paarden lekker mee gaan kijken terwijl jij lekker aan de gang gaat met verf of krijt.
Je zult versteld staan van wat dat met je doet.

Creatieve coaching zonder paarden.
Wanneer het niet mogelijk is om bij de paarden buiten te werken dan kunnen we kiezen om binnen te gaan werken in het atelier. Daar zal je na een korte meditatie een opdracht uit gaan werken waarna we het eindresultaat gaan bespreken.