Iets over ons

De naam “Mamuk”

Paarden coaching zie ik als een vorm van communicatie met het paard.
De indianen communiceerden jaren geleden al met hun paarden.
Zij hadden respect voor de natuur van het paard en communiceerden intuïtief en door lichaamstaal met het paard. “Mamuk” is een woord uit de taal van de Chinook indianen. “Mamuk” betekent alles wat te maken heeft met doen, maken en creëren, iets in beweging zetten.
Bij paarden coaching wordt je innerlijk in beweging gezet. De betekenis van het woord “Mamuk” is ook toepasselijk voor de andere activiteiten van Mamuk paardencoaching.
Tenslotte kun je met creatieve coaching iets creëren, je doet iets, je maakt iets, en het zet je innerlijk in beweging.
De kinderen die Villa Kakelbont bezoeken zijn zelf in beweging met spel en creatieve activiteiten. en bij de pony’s in de buurt zie je hoe ze tot rust komen en hoe hun innerlijk in beweging komt.


Wie zitten er achter Mamuk Paardencoaching?

Mijn naam is Linda,
Naast het coachen met paarden werk ik met kinderen en ben ook daar graag in de natuur.
al sinds mijn jeugd ben ik op stal te vinden bij de paarden. Tijdens gevechten tussen indianen en cowboys was ik stiekem altijd voor de indianen want die vond ik liever voor de paarden.
later, toen ik zelf paarden had, stond bij mij dan ook het welzijn van de paarden altijd voorop. en dat is nog steeds zo. Op het moment hebben we een kleine kudde die we hier onder zullen voorstellen. In de verzorging van de paarden wordt ik geholpen door dochters en stalvrienden

In het coachen met paarden heb ik meerdere opleidingen gevolgd. Hierdoor mag ik mijzelf nu gecertificeerd paardencoach noemen en heb ik daarbij ook de module paardencoaching bij kinderen gevolgd . de meeste (paarden)coach opleidingen heb ik gevolgd bij een opleider die tot gecertificeerd paardencoach opleid in verschillende modules. deze zijn erkent als kort beroepsonderwijs. door het CRKBO. en hebben het Blik op werk keurmerk. Ook zijn zij aangesloten bij de NOBCO.
Naast deze opleidingen bij deze opleider, heb ik een opleiding team coaching met behulp van paarden, diverse creatieve opleidingen en pedagogische opleidingen gevolgd.
Sam

Sam is een Haflinger en een echte dame op leeftijd. Ze heeft meerdere veulens opgevoed en is een ervaren moeder. Ze wordt vaak ingezet voor het coachen met paarden, gewoon omdat ze zeer betrouwbaar, en een heldere spiegel is. maar ook bij de activiteiten met kinderen is ze vaak een fijne medewerker.

Jelle en Mees
Jelle en Mees zijn onze twee shetlandse pony’s. Jelle is de blonde shetlander en de ondeugendste van de twee. Mees is de zwarte shetlander en wat meer op zichzelf. Allebei vinden ze het heerlijk om gepoetst te worden. Jelle en Mees worden ingezet bij het coachen van kinderen, Villa Kakelbont en de kinderfeestjes.

Zowiezo
Zowiezo is de zoon van Sam en een vrolijke jonge pony, die nog veel moet leren.
Hij is een brave pony die gek op aandacht is. Wij brengen hem op dit moment veel onder de mensen en hij wordt beleerd onder het zadel. op dit moment laten wij hem zo nu en dan mee coachen.

Jarmo
Jarmo is een echte Friese heer en sinds kort verhuisd naar de paardenkamp in soest.
We zien hem niet meer dagelijks en hij maakt geen deel meer uit van de kudde, maar blijft voor ons en voor de mensen die door hem gecoacht zijn onze grote vriend.

Vloris
Vloris is een grote KWPNer en sinds Jarmo naar Soest is de leider van de kudde
Tot onze verbazing heeft hij deze rol overgenomen van zijn vriend Jarmo, en is daardoor ook wat steviger op zijn hoeven gaan staan. want Vloris is de meest sensitieve in de kudde. Waar hij voorheen zenuwachtig dicht bij Jarmo bleef begeleid hij nu de kudde waar ze heen moeten gaan. In zijn hart een lieve KWPNer maar die wat moeite heeft met veranderingen.

Noa
Noa is een kwpner en staat nog niet zolang in onze kudde. Zij is gekomen omdat de stal van Jarmo vrij kwam. Noa heeft een eigen baasje die ons nu ook helpt met de verzorging van de Kudde. Noa loopt voor de wagen en is wel groot maar superlief voor kinderen. Noa wordt ook regelmatig ingezet bij het coachen.Linda

Kinderen

Paarden