Iets over ons

De naam “Mamuk”

Paarden coaching zie ik als een vorm van communicatie met het paard.
De indianen communiceerden jaren geleden al met hun paarden.
Zij hadden respect voor de natuur van het paard en communiceerden intuïtief en door lichaamstaal met het paard. “Mamuk” is een woord uit de taal van de Chinook indianen. “Mamuk” betekent alles wat te maken heeft met doen, maken en creëren. Iets in beweging zetten.
Elk zelfstandig naamwoord kun je veranderen in een werkwoord met “Mamuk”. Bij paarden coaching wordt je innerlijk in beweging gezet. De betekenis van het woord “Mamuk” is ook toepasselijk voor de andere activiteiten van Mamuk paardencoaching.
Tenslotte kun je met creatieve coaching iets creëren, je doet iets, je maakt iets, en het zet je innerlijk in beweging.
Ook bij de kinderfeestjes zet “Mamuk” iets in beweging. De kinderfeestjes op stal bij de pony’s zorgen ervoor dat kinderen zich heerlijk kunnen uitleven bij de spelletjes. Bij het pony poetsen en versieren zie je de kinderen terwijl ze bezig zijn, tot rust komen in een natuurlijk contact met de pony’s.


Wie zitten er achter Mamuk Paardencoaching?

Mijn naam is Linda,
al sinds mijn jeugd op stal te vinden bij de paarden. In het coachen met paarden heb ik meerdere opleidingen gevolgd, waaronder paarden coaching bij kinderen en systemische paardencoaching. Daarnaast heb ik een algemene coaching opleiding, creatieve coaching opleiding en pedagogische opleiding gedaan.

Sam
Sam is een Haflinger en een echte dame op leeftijd. Ze heeft meerdere veulens opgevoed en is een ervaren moeder. Ze wordt vaak ingezet voor het coachen met paarden, gewoon omdat ze zeer betrouwbaar, en een heldere spiegel is.

Jelle en Mees
Jelle en Mees zijn onze twee shetlandse pony’s. Jelle is de blonde shetlander en de ondeugendste van de twee. Mees is de zwarte shetlander en vindt kinderen op zijn rug geen probleem. Allebei vinden ze het heerlijk om gepoetst te worden. Jelle en Mees worden ingezet bij het coachen van kinderen en de kinderfeestjes.

Zowiezo
Zowiezo is de zoon van Sam en een vrolijke jonge pony, die nog veel moet leren.
Hij is een brave pony die gek op aandacht is. Wij brengen hem op dit moment veel onder de mensen zodat hij straks, net als zijn moeder, een op en top veilige coachpony zal zijn.

Jarmo
Jarmo is een echte Friese heer en de leider van deze kudde.
Zijn allerliefste bezigheid is eten.
Hij is het gewend om het leiderschap op zich te nemen en daardoor een prima coachpaard als het draait om het thema leiderschap.

Vloris
Vloris is de meest sensitieve in de kudde.
In zijn hart een lieve KWPNer die het liefst zo dicht mogelijk in de buurt van zijn vriend de fries blijft.Linda

Kinderen

Paarden